COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ψεύτικη πίτσα με κουνουπίδι


JTeam

6 Μαρτίου 2024

Ψεύτικη πίτσα με κουνουπίδι
unsplash
Επιφανειακά μοιάζει με κλασική μαργαρίτα, αλλά έχει ένα μυστικό…

H παραδοσιακή ζύμη της σημερινής πίτσα στην πραγματικότητα αντικαθίσταται από μια βάση κουνουπιδιού.

Αν λοιπόν θέλετε μια πρωτότυπη ιδέα για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας με ένα μοναδικό πιάτο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πιο ελαφρύ και κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη πίτσα.

Υλικά

800 γρ. κουνουπίδι

50 γρ. τυρί τριμμένο

1 αυγό

40 γρ. άμυλο καλαμποκιού

Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

150 γρ. μοτσαρέλα

Αποξηραμένη ρίγανη

Φρέσκος βασιλικός

Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα φύλλα και τον κεντρικό πυρήνα του κουνουπιδιού, παίρνοντας τα μπουκετάκια. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε, στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μίξερ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο τυρί, το άμυλο καλαμποκιού, αλάτι και πιπέρι.

Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά, βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί του οποίου ο πάτος θα στρωθεί με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας οι άκρες να είναι πιο ψηλές. Ψήνουμε τη βάση της ψεύτικης πίτσας στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Για τη γέμιση

Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα ντομάτας μαζί με λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη και ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε τα πάντα και την κρατάμε στην άκρη.

Όταν ψηθεί η βάση τη βγάζουμε από τον φούρνο και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας μοιράζοντάς τη με ένα κουτάλι. Ψήνουμε ξανά την ψεύτικη πίτσα για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει λίγο η ντομάτα και στη συνέχεια τη βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα μοιράζοντάς την σε όλη την πίτσα. Ψήνουμε ξανά για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα χωρίς να ροδίσει.

Βγάζουμε την ψεύτικη πίτσα από τον φούρνο, γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.