Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και το τραπέζι θα γεμίσεις με νηστίσιμες λιχουδιές. Οι πρωταγωνιστές φυσικά και θα είναι η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και τα γύρω γύρω. Όμως η βασίλισσα αυτής της ημέρας είναι η γαριδομακαρονάδα….γιατί σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά άλλωστε;
Γι αυτό και παρακάτω σας έχουμε τη συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη γαριδομακαρονάδα για να εντυπωσιάσετε τους πάντες στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά
280 γρ. μακαρόνια
250 γρ. ντοματίνια
200 γρ. γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρο
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας το νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το ψιλοκομμένο σκόρδο σε λάδι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατώντας λίγο νερό μαγειρέματος στην άκρη. Στη συνέχεια τα βουτάμε στη σάλτσα μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.