COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η σημερινή μακαρονάδα με σαρδέλες και μάραθο είναι ένα ευχάριστο γευστικό ξάφνιασμα


JTeam

19 Μαρτίου 2024

Η σημερινή μακαρονάδα με σαρδέλες και μάραθο είναι ένα ευχάριστο γευστικό ξάφνιασμα
www.lacucinaitaliana.it
Η μακαρονάδα με σαρδέλες, είναι παραδοσιακή Σιτσιλιάνικη συνταγή και ήταν μεγάλο σουξέ στα τραπέζια της Μαφίας.

Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτής της συνταγής, αλλά ο κεντρικός κορμός της είναι η χρήση αντζούγιας για να ενισχύσει τη γεύση στη σάλτσα, με συνδυασμό κουκουναριού, σταφίδας και σαφράν για να γλυκάνει τη γεύση της σαρδέλας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το σημερινό πιάτο αποτελεί ένα ένα πραγματικό γευστικό ξάφνιασμα.

Υλικά

300 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. φρέσκια σαρδέλα

400 γρ. μάραθο

30 γρ. σταφίδες

30 γρ. κουκουνάρι

2 φιλέτα αντζούγιας

1 κρεμμύδι

Σαφράν σε σκόνη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Για τη συνταγή για ζυμαρικά Σικελίας με σαρδέλες, καθαρίζουμε τον μάραθο, αφαιρώντας μόνο το πιο τρυφερό μέρος. Τον πλένουμε και τον βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τον στραγγίζουμε, κρατώντας το νερό στην κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, ανοίγοντάς τις σαν βιβλίο και αφαιρώντας το κεφάλι και το κόκαλο με την ουρά.

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα φιλέτα αντζούγιας , ένα ποτήρι νερό, μια πρέζα αλάτι και 70 γρ. λάδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε μισό φακελάκι σαφράν διαλυμένο σε λίγο νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις στραγγισμένες σταφίδες και το κουκουνάρι στο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. ‘Ύστερα προσθέτουμε τις σαρδέλες, τον ψιλοκομμένο μάραθο και το πιπέρι, κλείνουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βουτάμε τα ζυμαρικά στο νερό του μάραθου, τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις σαρδέλες. Ανακατεύουμε απαλά για να αρωματιστούν και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.