COOKING SUGAR, SUGAR

Γλυκιά καρμπονάρα: Τα μακαρόνια έτσι όπως δεν τα έχεις ξαναφάει


JTeam

29 Μαρτίου 2024

Γλυκιά καρμπονάρα: Τα μακαρόνια έτσι όπως δεν τα έχεις ξαναφάει
www.qbricette.com
Αυτό το πιάτο είναι πρόκληση

Σήμερα θα ετοιμάσουμε μια γλυκιά καρμπονάρα…γιατί η μαγειρική πρέπει να διασκεδάζει, πρέπει να κινεί την περιέργεια και να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Και εάν ακόμα δεν μας πιστεύετε, δεν έχετε παρά να την ετοιμάσετε μαζί μας.

Υλικά

180 γρ. σπαγγέτι

2 l νερό

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για την κρέμα:

200 γρ. φράουλες

300 ml άπαχο γάλα

50 γρ. ζάχαρη

30 γρ. άμυλο καλαμποκιού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα μισού πορτοκαλιού

6 γρ. κουκίδες μαύρης σοκολάτας

Jenny.Gr
www.qbricette.com

Εκτέλεση

Αφήνουμε το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια το φιλτράρουμε και το βράζουμε. Όταν το νερό βράσει μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: Βάζουμε το άμυλο καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ρευστή η κρέμα. Σε αυτό το σημείο σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, σχηματίζουμε μικρές φωλιές και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιώντας το γκριλ του φούρνου τα ψήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε τα μακαρόνια από τον φούρνο, περιχύνουμε με την κρέμα και τα κομμάτια φρούτων και διακησμούμε με τις κουκίδες μαύρης σοκολάτας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.