COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η συνταγή για την τέλεια σαγκρία


JTeam

6 Απριλίου 2024

Η συνταγή για την τέλεια σαγκρία
unsplash
Σαγκρία: Το δροσιστικό ποτό με βάση το κρασί, με ιστορία από το 200 π.Χ., έχει αγαπηθεί για πολλούς λόγους.

Αγαπάμε τη σαγκρία γιατί είναι φρέσκια, φρουτώδης και καταναλώνεται σε όλες τις περιστάσεις. Και φυσικά η συνταγή είναι τόσο απλή που δεν θα το πιστεύετε, ενώ το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να πειραματιστείτε κιόλας με υλικά και εμπνεύσεις της δικής σας προτίμησης.

Υλικά

1 λίτρο κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα

500 γρ. σόδα ή ανθρακούχο νερό

450 γρ.πάγο

50 γρ κρασί Porto

50 γρ. κονιάκ

2 πορτοκάλια

2 λεμόνια

1 μήλο

200 γρ. φράουλες

1 βανίλια

1 μούρο

5 γαρίφαλα

2 ξυλάκια κανέλα

Φρέσκια μέντα

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, τη σόδα (ή ανθρακούχο νερό), το κονιάκ και το porto σε μια πολύ μεγάλη κανάτα (ή μπολ), προσθέτουμε επίσης τη βανίλια. Στύβουμε ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι, φιλτράρουμε τον χυμό και τον προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ξεφλουδίζουμε το μήλο, αφαιρούμε τον πυρήνα, το κόβουμε σε κανονικά κομμάτια και τον βάζουμε στο μείγμα με το κρασί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις φράουλες.

Ύστερα πλένουμε το άλλο πορτοκάλι και το κόβουμε σε φέτες (χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα) και μετά κάνουμε το ίδιο με το λεμόνι, κόβοντάς το όμως σε φέτες. Συμπληρώνουμε με τα ξυλάκια κανέλας και το γαρύφαλλο και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 12 ώρες στο ψυγείο, σκεπάζοντας με μεμβράνη.

Η σαγκρία είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε σε ποτήρια με όλα τα φρούτα, προσθέτοντας επίσης πάγο και λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.