Το αποτέλεσμα από το σημερινό κέικ είναι πραγματικά απίστευτο. Η σάλτσα ντομάτας χρωματίζει αμέσως τη ζύμη κάνοντάς την πιο λαχταριστή και χαρίζει επιπλέον απαλότητα και άρωμα, η κουζίνα σας θα γεμίσει από ένα φρέσκο άρωμα που παραπέμπει στη Μεσόγειο.
Το αλμυρό κέικ με ντοματίνα και φέτα φτιάχνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά και το μυστικό της απαλότητας, είναι να μην ανακατεύετε πολύ τη ζύμη.
Πάρτε όλα τα υλικά, δείτε τη συνταγή και φτιάξτε το αμέσως μαζί μας... θα γίνει το αγαπημένο σας αλμυρό κέικ.
Υλικά
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. γάλα
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
100 γρ. φυστικέλαιο
3 κουτάλια παρμεζάνα
300 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά για αλμυρά κέικ
200 γρ. φέτα
Ρίγανη
Περίπου 10 φύλλα βασιλικού
2 κουτάλια ελιές χωρίς κουκούτσι
1 πρέζα από άλας
4 ντοματίνια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα, το λάδι και τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε την παρμεζάνα, τις ελιές, τη φέτα κομμένη σε κύβους, τον βασιλικό ψιλοκομμένο στο χέρι και λίγη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες, μερικές ελιές και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά, δοκιμάζουμε πάντα με οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο- πρέπει να βγει στεγνή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος για 3-4 μέρες ή στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Το βγάζετε μισή ώρα πριν το απολαύσετε για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε σε φέτες για έως και 3 μήνες για να το έχετε πάντα διαθέσιμο.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με το αγαπημένο σας τυρί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.