Τα ζυμαρικά με αυγά και τυρί είναι ο πρόγονος της καρμπονάρας, η διαφορά εκτός από την έλλειψη μπέικον είναι ότι τα αυγά χρησιμοποιούνται ολόκληρα και αφήνονται να πήξουν ελαφρώς σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο , ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε την αμέσως, δεν θα σας απογοητεύσει.
400 γραμμάρια ζυμαρικά
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας τυρί πεκορίνο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τα τριμμένα τυριά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε το σκόρδο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι για να πάρουν γεύση.
Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και τυριών, αν χρειάζεται λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το αυγό, στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.