COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορταστική και υγιεινή ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό


JTeam

21 Απριλίου 2024

Χορταστική και υγιεινή ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό
www.soniaperonaci.it
Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε ότι οι σαλάτες συχνά υποτιμώνται. Έχετε ποτέ σκεφτεί ένα ωραίο μπολ με πολύχρωμη και νόστιμη ρυζοσαλάτα; Βλέπετε, σε μια στιγμή η οπτική γωνία κυριολεκτικά αλλάζει…

Για αυτή τη συνταγή θέλαμε να ενώσουμε τη στεριά με τη θάλασσα σε ένα μόνο πιάτο, για να δημιουργήσουμε ένα τέλειο για το καλοκαιρινό φαγητό αλλά, γιατί όχι, για κάθε εποχή. Η ρυζοσαλάτα που σας παρουσιάζουμε έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι ευέλικτη από κάθε άποψη: Μπορείτε να την προσαρμόσετε με τα υλικά που προτιμάτε, ίσως εστιάζοντας σε εποχιακά, να την αρωματίσετε με τις γεύσεις που αγαπάτε και μετά να βάλετε την τελευταία πινελιά, από καλό άρωμα βασιλικού για να δώσει τη σωστή νότα φρεσκάδας. Πιστέψτε μας, μόλις τη δοκιμάσετε, θα καταλήξει αμέσως στο μενού σας.

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. ρύζι

300 γρ. φιλέτα σολομού

100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

100 γρ. σπαράγγια

100 γρ καρότα

100 γρ κολοκυθάκια

100 γρ. μελιτζάνες

100 γρ ντοματίνια

Για τη μαρινάδα

40 γρ ελαιόλαδο + για τα σπαράγγια

5 κλωναράκια θυμάρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Μαντζουράνα για γεύση

15 φύλλα βασιλικό

Πιπέρι, αλάτι για γεύση

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τα λαχανικά

Ψιλοκόβουμε πρώτα τα αρωματικά βότανα (εκτός από τον βασιλικό) σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας: θα χρειαστούμε αυτή τη μαρινάδα για να αρωματίσουμε τα λαχανικά.

Σε αυτό το σημείο, πλένουμε τα σπαράγγια και αφαιρούμε το πιο σκληρό μέρος με ένα μαχαίρι. Προχωράμε και με τα κολοκυθάκια, αφαιρώντας τις άκρες. Καθαρίζουμε τα καρότα, τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια. Κόβουμε τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του βρασμένου καλαμποκιού, σε φέτες και επίσης χωρίζουμε τα ντοματίνια σε τέταρτα. Μόλις είναι έτοιμα, αρωματίζουμε τα λαχανικά με τη μαρινάδα που έχουμε ετοιμάσει.

Για τον σολομό

Αφαιρούμε το δέρμα και χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκι κουζίνας για να ελέγξουμε ότι δεν υπάρχουν κόκαλα στην επιφάνεια πιέζοντας ελαφρά τον σολομό με τα δάχτυλά μας. Κόβουμε τη φέτα σε ίσα κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμος, τον σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 5 λεπτά αλατοπιπερώνοντας.

Για τα σπαράγγια

Παίρνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάρτια, διατηρώντας τις άκρες ολόκληρες. Τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα κρατάμε στην άκρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του ρυζιού.

Η ρυζοσαλάτα

Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα ταψί και ψήνουμε όλα τα κομμένα και καρυκευμένα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια που θα προσθέσουμε ωμά στο τέλος), συμπεριλαμβανομένων των καρότων και του καλαμποκιού.

Στραγγίζουμε το ρύζι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Συνδυάζουμε τα λαχανικά με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά: ντοματίνια, σπαράγγια και σολομό. Ολοκληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας φύλλα βασιλικού,

Και καθώς απολαμβάνετε αυτό το υπέροχο φαγητό μπορείτε να μάθετε και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Σημείωση

  • Για το μαγείρεμα του ρυζιού σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία.

  • Εκτός από σολομό, μπορείτε επίσης να προσθέσετε γαρίδες, αλλά και άλλα λαχανικά σε αυτή τη νόστιμη σαλάτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.