Οι κοτολέτες είναι ένα πιάτο του οποίου η νοστιμιά είναι πραγματικά δύσκολο να περιγραφεί. Έχουν υπέροχο πανάρισμα και ξετρελαίνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μια δοκιμή θα σας πείσει…
Υλικά
Για τις κοτολέτες
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες των 250-300 γρ. η κάθε μια, με καθαρισμένο το κόκαλο από τον χασάπη
200 γρ. τυρί γκούντα, σε φέτες
200 γρ ζαμπόν σε φέτες
Αλάτι κατά βούληση
Για το πανάρισμα
3 αυγά
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για το μαγείρεμα
150 γρ. βούτυρο κλαρίφι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Χαράζουμε τις μπριζόλες στη μέση και τις γεμίζουμε με 1 φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν από πάνω και στη συνέχεια άλλη μια φέτα τυρί. Κλείνουμε καλά τις μπριζόλες πιέζοντας με τα χέρια μας.
Τώρα παίρνουμε τις γεμιστές κοτολέτες και τις βουτάμε στο αλεύρι, καλύπτοντάς τις καλά παντού, ειδικά από την κομμένη πλευρά. Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι, τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τις βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περιττό βούτυρο, τις αλατίζουμε κατά βούληση και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε ζεστές.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.