Με λίγα υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε κεφτεδάκια χωρίς κρέας και να λατρευτούν από όλους όσους δεν θα τα δοκίμαζαν ποτέ. Εγώ σας δίνουμε τη συνταγή για εξαιρετικά κεφτεδάκια με ρικότα.
Υλικά
250 γρ. ρικότα
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανός
Αλάτι
24 γρ παρμεζάνα τριμμένη
70 γρ τριμμένη φρυγανιά + επιπλέον για το πανάρισμα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Ετοιμάζουμε τη ζύμη πολτοποιώντας τη ρικότα σε ένα μπολ. Ύστερα προσθέτουμε το αυγό, την τριμμένη παρμεζάνα, ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την τριμμένη φρυγανιά.
Ετοιμάζουμε ένα μπολ με τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν είναι ζεστό τηγανίζουμε τους κεφτέδες γυρίζοντάς τους καλά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν ωραίοι και χρυσαφί. Θα χρειαστούν 5-6 λεπτά. (Εναλλακτικά μπορούμε να τους ψήσουμε στον φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά).
Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. Αν περισσέψουν μπορούμε να τα σερβίρουμε κρύα ή να τα ξαναζεστάνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο, θα γίνουν πεντανόστιμα.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.