Οι σουπιές είναι ένα εξαιρετικό κλασικό της μεσογειακής κουζίνας. Ένα νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο στην παρασκευή.
Οι σημερινές σουπιές μπορούν να σερβιριστούν μαζί με φρυγανισμένο σπιτικό ψωμί και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι αδύνατο να αντισταθείτε. Και τώρα διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε τη το συντομότερο δυνατό.
Υλικά
800 γρ σουπιές
600 γρ ντοματίνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο για γεύση
Μαϊντανός
Λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις σουπιές, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε τις σουπιές μαγειρεμένες με ψωμί και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.