COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με φασολάκια, ντομάτα και τόνο


JTeam

4 Ιουνίου 2024

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με φασολάκια, ντομάτα και τόνο
www.lacucinaitaliana.it
Τα ζυμαρικά με τόνο πάντα μας σώζουν όταν δεν έχουμε χρόνο ή όταν το ντουλάπι είναι άδειο. Ετοιμάστε αυτή τη συνταγή, με φασολάκια και ντομάτα

Όχι μόνο αρέσουν σε όλους τα ζυμαρικά με τόνο, αλλά είναι επίσης ένα πιάτο που σώζει το δείπνο γιατί μπορούμε να το ετοιμάσουμε όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο ή όταν έχουμε μόνο μερικά κουτάκια τόνο σε λάδι και ένα πακέτο σπαγγέτι στο σπίτι, δηλαδή, δύο υλικά που δεν λείπουν ποτέ από το ντουλάπι μας.

Τα ζυμαρικά με τόνο μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς τρόπους. Στη σημερινή συνταγή χρησιμοποιήσαμε ντομάτα και φασολάκια , για ένα ακόμα πιο πλήρες και πολύχρωμο πιάτο. Μια πρόσθετη βελτίωση που προτείνουμε είναι να κόψετε τα πράσινα φασόλια κατά μήκος για να αποκτήσουν ένα ιδανικό πάχος και συνδυαστούν με τα μακαρόνια.

Υλικά

350 γρ. σπαγγέτι

350 γρ. ντομάτες

150 γρ. πράσινα φασόλια

200 γρ. τόνος σε λάδι

Μαϊντανός

Σκόρδο

Πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια μαζεύοντάς τις σε ένα μπολ με το ζουμί που θα βγάλουν. Στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με τον τόνο.

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου, ένα κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια πιπεριά τσίλι για γεύση. Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μείγμα τόνου και ντομάτας.

Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να είναι al dente, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα κρατώντας το νερό τους στη φωτιά και τα χωρίζουμε στα δύο κατά μήκος: θα αποκτήσουν το ιδανικό πάχος για να συνδυαστούν με τα μακαρόνια. Τα ξαναβάζουμε στο νερό που βράζει μαζί με τα μακαρόνια και το αλάτι.

Τέλος, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με τα φασολάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα τόνου και ντομάτας.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.