COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες, burrata και μπέικον


JTeam

4 Ιουλίου 2024

Υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες, burrata και μπέικον
www.soniaperonaci.it
Σήμερα θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.

Μια μακαρονάδα γεμάτη γεύση, με ντοματίνια από τα καλοκαιρινά μποστάνια και την βουτυράτη γεύση του ζουμερού ιταλικού τυριού που ακούει στο όνομα burrata. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

300 γρ. ζυμαρικά

16 γαρίδες

5 φύλλα βασιλικός

Ξύσμα από 1 λεμόνι

150 γρ. μπέικον σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

500 γρ. κίτρινα ντοματίνια

120 γρ. burrata

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κέλυφος και τα έντερα από τις γαρίδες, τις ξεπλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες ζουλιέν, το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα στο ψυγείο σκεπάζοντας με μεμβράνη.

Σε ένα αρκετά μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες μέχρι να γίνει τραγανό και μετά το βγάζουμε από το τηγάνι και το στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε τις μαριναρισμένες γαρίδες στο λίπος που έχει απομείνει στο τηγάνι και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε το υπόλοιπο μπέικον κομμένο σε κομμάτια, ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τα ντοματίνια. Προσθέτουμε επίσης τις γαρίδες, λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και άλλη μια σταγόνα λάδι. Ανακατεύουμε όλα μαζί για να αρωματίσουν καλά τα μακαρόνια και μετά σερβίρουμε συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με λίγο θρυμματισμένο τραγανό μπέικον, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και μπουράτα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.