COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υγιεινή και σούπερ χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, μοτσαρέλα και πέστο ντομάτας


JTeam

11 Ιουλίου 2024

Υγιεινή και σούπερ χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, μοτσαρέλα και πέστο ντομάτας
www.fattoincasadabenedetta.it
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε σαλάτες και να τις απολαύσουμε ως κυρίως γεύμα.

Δροσερή και υγιεινή, αυτή η σαλάτα θα σας λύσει τα χέρια με το πόσο εύκολα ετοιμάζεται. Απολαύσετε τη και σαν κυρίως πιάτο, ακόμα και την επόμενη μέρα κατευθείαν από το ψυγείο.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

300 γρ. μοτσαρέλα

200 γρ τόνος σε ελαιόλαδο

20 γρ. φρέσκος βασιλικός

Για το πέστο

300 γρ. ντοματίνια

120 γρ. ρικότα

25 γρ. φρέσκος βασιλικός

40 γρ. τυρί τριμμένο

40 γρ. τριμμένο πεκορίνο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και πασπαλίζουμε με αλάτι, ζάχαρη άχνη, θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο λάδι.

Στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο προθερμασμένο στους 100 βαθμούς για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ώστε τα ντοματίνια να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού τους.

Για το πέστο

Κόβουμε τα πλυμένα και αποξηραμένα ντοματίνια, αφαιρούμε τους σπόρους και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη ρικότα, τα τριμμένα τυριά και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να έχουμε ένα πέστο κρεμώδες.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το πέστο ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τον τόνο, τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και τον βασιλικό ψιλοκομμένο

Η μακαροναλάτα είναι έτοιμη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.