COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Δροσιστική και πεντανόστιμη σούπα γκασπάτσο


JTeam

21 Ιουλίου 2024

Δροσιστική και πεντανόστιμη σούπα γκασπάτσο
www.lacucinaitaliana.it
Εύκολη συνταγή γκασπάτσο, το πιο δροσερό καλοκαιρινό φαγητό για τις ζεστές μέρες του καύσωνα.

Το Γκασπάτσο (Gazpacho) είναι ίσως η πιο διάσημη κρύα σούπα στο κόσμο και προέρχεται από την Ανδαλουσιανή κουζίνα. Συνήθως φτιάχνεται με ντομάτες, όμως σήμερα θα ετοιμάσουμε μια σούπα γκασπάτσο με 3 γεύσεις.

Το πιάτο αποτελείται από ένα πράσινο γκασπάτσο φτιαγμένο με αγγούρι και φρέσκο ​​κρεμμυδάκι , ένα κόκκινο γκασπάτσο που παρασκευάζεται με κόκκινα ντοματίνια και κόκκινη πιπεριά και ένα κίτρινο γκασπάτσο που φτιάχνεται ι με κίτρινα ντοματίνια και κίτρινη πιπεριά . Η τριάδα συμπληρώνεται με κατσικίσιο τυρί και αρωματικά βότανα.

Προειδοποίηση: Θα χρειαστείτε δύο βοηθούς , οι οποίοι θα δουλεύουν ταυτόχρονα με εσάς, διαφορετικά θα μπερδευτεί το γκασπάτσο.

Υλικά

Για το πράσινο γκασπάτσο

250. γρ αγγούρι

40 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Αλάτι, πιπέρι

Για το κόκκινα γκασπάτσο

250 γρ. κόκκινα ντοματίνια

50 γρ. κόκκινη πιπεριά

40 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. κόκκινο κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Για το κίτρινο γκασπάτσο

250 γρ.κίτρινα ντοματίνια

50 γρ. κίτρινη πιπεριά

40 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ. λευκό κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Για το τέλος

160 γρ. κρεμώδες κατσικίσιο τυρί

Μάραθο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Εκτέλεση

Για το πράσινο γκασπάτσο

Κόβουμε το αγγούρι σε κομμάτια, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ με το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Για το κόκκινο γκασπάτσο

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματίνια με το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το λάδι στο τέλος και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι: έτσι θα διατηρήσετε το κόκκινο χρώμα, ενώ αν χτυπήσουμε στο μπλέντερ και το λάδι το χρώμα γίνεται πορτοκαλί.

Για το κίτρινο γκασπάτσο

Ανακατεύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.

Στο τέλος ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Μοιράζουμε τα τρία γκασπάτσο στα πιάτα ταυτόχρονα (είναι ομαδική προσπάθεια: ζητήστε βοήθεια από άλλους δυο) και τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά κατσικίσιο τυρί. Συμπληρώνουμε με λάδι, πιπέρι και και φύλλα μάραθου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.