Το κοτόπουλο δίνει στη σαλάτα μας μια ωραία ώθηση πρωτεΐνης και σε συνδυασμό με το αβοκάντο σε γίνεται ακόμα πιο χορταστική. Δεν θέλουμε να καυχηθούμε, αλλά αυτή είναι η τέλεια σαλάτα. Και φυσικά είναι ο τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το ψητό κοτόπουλο που έχει απομείνει.
1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κέιλ
2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια κομμένα σε κορδέλες
1 στήθος κοτόπουλου ψητό
1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους
1 αγγούρι χωρίς κομμένο σε κορδέλες
1/2 φλιτζάνι ψημένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φέτες λάιμ για γαρνίρισμα
Για το ντρέσινγκ φιστικιού
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα sriracha
Αλάτι
Για το ντρέσινγκ φιστικιού συνδυάζουμε τα πάντα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το λάχανο και κέιλ σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και κάνουμε απαλό μασάζ με τα δύο χέρια στα φύλλα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να σπάνε, περίπου 1 λεπτό.
Χρησιμοποιούμε δύο πιρούνια για να ψιλοκόψουμε το κοτόπουλο και, στη συνέχεια, το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια και το μισό κόλιανδρο. Περιχύνουμε με μερικές κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε τα λαχανικά να είναι επικαλυμμένα.
Μεταφέρουμε σε σερβιρίσματος και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φέτες μάνγκο, το αγγούρι και το αβοκάντο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φυστικιών και γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και φύλλα κόλιανδρου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.