COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο κεμπάπ λαχανικών


JTeam

30 Αυγούστου 2024

Το πιο νόστιμο κεμπάπ λαχανικών
https://camillestyles.com, photos by Kate Zimmerman
Το κεμπάπ λαχανικών είναι μια νόστιμη συνταγή, με κύρια συστατικά τα φρέσκα λαχανικά και τα αρωματικά μπαχαρικά, που συνθέτουν τη γεύση της αυθεντικής συνταγής ενός κεμπάπ στην πιο υγιεινή και vegan εκδοχή της.

Το καλύτερο στο κεμπάπ λαχανικών είναι ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα λαχανικά σε κομμάτια ίδιου μεγέθους και μόλις θελήσετε να τα σερβίρετε τα περνάτε στα καλαμάκια για σουβλάκια και απολαμβάνετε.

Επαγγελματική συμβουλή: Αν χρησιμοποιείτε καλαμάκια bamboo για σουβλάκια, μουλιάστε τα σε μια ψηλή κανάτα με νερό για 30 λεπτά για να μην καούν στο γκριλ.

Υλικά

2 κιλά ανάμεικτα λαχανικά, κομμένα σε κομμάτια (χρησιμοποιήσαμε λαχανάκια Βρυξελλών, καλαμπόκι, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και κρεμμύδι)

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

Aλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μίγμα μπαχαρικών

Jenny.Gr
https://camillestyles.com, photos by Kate Zimmerman

Εκτέλεση

Αν θέλετε, ζεματίστε τα πιο σκληρά λαχανικά όπως το καλαμπόκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών σε βραστό νερό για 3 λεπτά για να τα περάσετε ευκολότερα στα καλαμάκια για σουβλάκια

Ανακατεύουμε το μείγμα μπαχαρικών, το λάδι, το νερό και το ξύδι. Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεουμε καλά για να καλυφθούν τα πάντα.

Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε τα λαχανικά από τη μαρινάδα και τα περνάμε σε καλαμάκια bamboo για σουβλάκια που έχουν μουλιάσει στο νερό για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια φωτιά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.