Μια ευέλικτη και θρεπτική συνταγή, που εμπλουτίζει το τραπέζι σας με μια πινελιά πρωτοτυπίας και γεύσης, μετατρέποντας την κλασική μεσογειακή κουζίνα σε μια νέα γαστρονομική εμπειρία.
Σε αυτό το χούμους, τα φασόλια, με την ελαφρώς γλυκιά γεύση και τη βουτυρώδη υφή τους, συνδυάζονται τέλεια με το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Το αποτέλεσμα είναι μια κρέμα ιδανική για να συνοδεύσει τα ωμά λαχανικά, την πίτα ή τις σαλάτες και φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τα μπαχαρικά ή τα αρωματικά βότανα, όπως καπνιστή πάπρικα, κύμινο και φρέσκο μαϊντανό, που προτιμάτε.
Και είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν μια vegan ή δίαιτα χωρίς γλουτένη, προσφέροντας μια νόστιμη επιλογή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμός)
Αρωματικά βότανα για γεύση
Αλάτι
Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στραγγίζουμε τα φασόλια που έχουμε βράσει, κρατώντας ένα μικρό φλιτζάνι από το υγρό που τα μαγειρέψαμε στην άκρη και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το λάδι και τα μπαχαρικά.
Διαλέξαμε πάπρικα και κύμινο, αλλά μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας μείγμα ή να τα παραλείψετε. Για να αποκτήσετε ακόμα πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το κρατημένο υγρό.
Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.