COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολα tips για να κάνεις το σκόρδο λιγότερο έντονο


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2024

Εύκολα tips για να κάνεις το σκόρδο λιγότερο έντονο
unsplash
Μερικά κόλπα για να κάνετε το σκόρδο λιγότερο έντονο και μερικές μεθόδους για να το κάνετε πιο εύπεπτο.

Πολλοί το λατρεύουν, όπως και πολλοί είναι εκείνοι που το μισούν: Ο λόγος γίνεται για το σκόρδο, μια τροφή με μεγάλες δυνατότητες και αδιαμφισβήτητη γεύση, που πρωταγωνιστεί σε αμέτρητες συνταγές. Και ενώ μπορεί να θεωρείται «βαρύ» για την πέψη, είναι γεμάτο με οφέλη.

Πώς λοιπόν μπορούμε να τι εντάξουμε στη διατροφή μας αν δεν μας αρέσει η γεύση του; Υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν μαγειρεύετε, τόσο για να το κάνετε πιο γευστικό όσο και για να το κάνετε πιο εύπεπτο: ορίστε ποια είναι αυτά.

Το κόλπο της κρέμας σκόρδου και άλλων παρασκευασμάτων

Ένα από τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα κόλπα για να συμπεριλάβετε το σκόρδο στις συνταγές σας αλλά να μην το κάνετε αισθητό είναι να το κάνετε πουρέ ή κρέμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει ελαφρώς την έντονη γεύση του.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το σκόρδο ψιλοκόβεται ή αναμειγνύεται , η επιφάνεια επαφής με τον αέρα αυξάνεται, ευνοώντας τη διασπορά μέρους της αλισίνης, της ουσίας που ευθύνεται για την πικάντικη γεύση και τη χαρακτηριστική οσμή του. Το μαγείρεμα μεγιστοποιεί επίσης τη διασπορά της αλισίνης, βοηθώντας στο να «θολώσει» η γεύση της. Η προετοιμασία μιας κρέμας σκόρδου είναι πολύ απλή και θα σας επιτρέψει να έχετε λίγο από τη γεύση του σκόρδου αλλά χωρίς να το παρακάνετε.

Ένα άλλο κόλπο που βοηθά στη μείωση της γεύσης του σκόρδου είναι να το μαρινάρετε. Το μαριναρισμένο σκόρδο, εκτός του ότι θα διατηρήσει το σχήμα του, θα είναι επίσης πιο εύπεπτο και η γεύση του θα είναι πιο ελαφριά και λιγότερο πικάντικη.

Jenny.Gr
unsplash

Πώς να το κάνετε πιο εύπεπτο

Εάν, ωστόσο, θέλετε να το κάνετε πιο εύπεπτο και δεν σας πειράζει η γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες αποτελεσματικές μεθόδους.

Μια μέθοδος που χρησιμοποιείται και από τους σεφ, είναι να βράσετε για λίγο μερικές σκελίδες σκόρδου. Αυτή η μέθοδος συμβάλλει στη μείωση της έντασης της γεύσης και στο να γίνει πιο απαλό.

Μουλιάστε το στο γάλα. Μια παραδοσιακή μέθοδος είναι να μουλιάζουμε τις σκελίδες σκόρδου σε κρύο γάλα για μερικές ώρες. Το γάλα απορροφά μέρος της αλισίνης, κάνοντας το σκόρδο πιο λεπτό.

Μαγειρέψτε το. Το μαγείρεμα , όπως είπαμε και πριν, εκτός από το ότι μαλακώνει την έντονη γεύση του, κάνει και το σκόρδο πιο εύπεπτο. Μπορείτε να το σοτάρετε, να το μαγειρέψετε ή να το προσθέσετε σε σούπες και σάλτσες.

Χρησιμοποιήστε το σκόρδο ολόκληρο. Το σκόρδο μαγειρεμένο με τη φλούδα αφού το συνθλίψετε ελαφρά με το πίσω μέρος του μαχαιριού, έχει πιο ντελικάτη γεύση και μπορεί να είναι εναλλακτική για όσους δυσκολεύονται να το χωνέψουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.