COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο smoothie με προβιοτικά για την καλή λειτουργία του εντέρου


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2024

Το πιο νόστιμο smoothie με προβιοτικά για την καλή λειτουργία του εντέρου
https://camillestyles.com/
To smoothie με προβιοτικά είναι ένα δώρο για τον οργανισμό σας και πιο συγκεκριμένα για το έντερό σας.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερό μας. Είναι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί απαραίτητοι στη λειτουργία του εντέρου. Μελέτες δείχνουν ότι προσφέρουν και άλλα οφέλη όπως στην πρόληψη ασθενειών, στον μεταβολισμό.

Η διατήρηση της υγείας του εντέρου περιλαμβάνει τη σωστή ισορροπία φιλικών έναντι μη φιλικών βακτηρίων και τη μείωση της έκθεσής μας σε διάφορες συνθήκες που διαταράσσουν αυτή την ισορροπία. Η μη ισορροπημένη διατροφή, το χρόνιο στρες, ο ανεπαρκής ύπνος και η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών μπορούν όλα να καταστρέψουν τα φιλικά βακτήρια , κάνοντάς μας πιο ευάλωτους σε διάφορες ασθένειες.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποστηρίξετε ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Οι αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, μαζί με τη λήψη τροφών πλούσια σε προβιοτικά, μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην υγεία του εντέρου σας και με τη σειρά τους να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Αυτό είναι το κλειδί για να παραμείνετε υγιείς αυτόν τον χειμώνα.

Εδώ είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το smoothie:

Κατεψυγμένες φράουλες

Φρέσκες φράουλες

Γιαούρτι καρύδας

Γάλα αμυγδάλου

Εκχύλισμα βανίλιας

Πάγος

Jenny.Gr
https://camillestyles.com

Συμβουλές για επιτυχία:

Επιλέξτε ποιοτικά συστατικά: Για την καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε βιολογικές φράουλες και γιαούρτι καρύδας υψηλής ποιότητας με ζωντανά προβιοτικά . Οι φρέσκες και οι κατεψυγμένες φράουλες δημιουργούν την τέλεια ισορροπία κρεμώδους υφής και φρέσκιας γεύσης, ενώ το γιαούρτι προσθέτει μια πικάντικη, πλούσια σε προβιοτικά πινελιά.

Προσαρμόστε το Smoothie σας: Η ομορφιά αυτής της συνταγής είναι η ευελιξία της. Θέλετε μια επιπλέον ενίσχυση πρωτεΐνης; Προσθέστε την αγαπημένη σας φυτική σκόνη πρωτεΐνης . Χρειάζεστε περισσότερα χόρτα στη διατροφή σας; Ρίξτε μια χούφτα σπανάκι - δεν θα επηρεάσει τη γεύση, αλλά θα αυξήσει τη θρεπτική αξία.

Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες φράουλες για υφή: Ενώ οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν γεύση, οι κατεψυγμένες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία αυτής της παχύρρευστης, κρεμώδους υφής. Εάν έχετε μόνο φρέσκες φράουλες, προσθέστε περισσότερο πάγο για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή.

Αυτό το smoothie είναι η τέλεια συνταγή για να ξεκινήσετε το πρωί ή να το απολαύσετε μετά την προπόνηση. Επιπλέον, μπορείτε να αισθάνεστε καλά γνωρίζοντας ότι θρέφετε το σώμα σας με κάθε γουλιά.

Υλικά

1 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες

1/2 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι καρύδας

1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

Πάγος όσο χρειάζεται

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτοντας πάγο όσο χρειάζεται για να πάρει μια ωραία παχύρρευστη σύσταση. Το ρίχνουμε σε ένα ποτήρι και το απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.