Τα τηγανητά σάντουιτς με ζαμπόν και μανιτάρια πορτσίνι είναι μια πραγματικά νόστιμη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ως φθινοπωρινό σνακ . Η προετοιμασία τους είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
400 γρ. ψωμί τσιαπάτα
150 γρ. καθαρισμένα μανιτάρια πορτσίνι
150 γρ. ζαμπόν
6 ντοματίνια
3 αυγά
Αλεύρι
Γάλα
Μαϊντανός
Φιστικέλαιο για τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια πορτσίνι και το ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια μαζί με μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε το ψωμί σε 12 φέτες, τις αλείφουμε με γάλα, απλά πρέπει να υγρανθούν, και φτιάχνουμε σάντουιτς με το μείγμα μανιταριών και ζαμπόν. Χτυπάμε τα αυγά με μια κουταλιά γάλα και μια πρέζα αλάτι. Βουτάμε τα σάντουιτς στο αλεύρι και μετά στο χτυπημένο αυγό πιέζοντας απαλά και μετά τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό φυστικέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε μαζί με ντοματίνια, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.