Τα ζυμαρικά με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα είναι μια νόστιμη και μια από τις πιο απλές εκδοχές ζυμαρικών και ρεβιθιών για να ετοιμάσετε. Τα φτιάχνουμε συχνά για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα μέσα στην εβδομάδα, γιατί είναι ένα πλήρες και πολύ γρήγορο πιάτο.
Τα ζυμαρικά και τα ρεβίθια μπορούν να παρασκευαστούν σε πολλές παραλλαγές: Λευκά ή κόκκινα, κρεμώδη ή σουπιά, σε χορτοφαγική εκδοχή ή με την προσθήκη μπέικον. Ένα είναι σίγουρο: Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνήθως αρέσει σε όλους.
Ο συνδυασμός ζυμαρικών, ρεβιθιών και ντομάτας μας δίνει ένα πλήρες και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για ένα γρήγορο οικογενειακό γεύμα ή δείπνο. Ας δούμε πώς θα το ετοιμάσουμε.
320 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
240 γρ. προψημένα ρεβίθια
350 γρ. σάλτσα ντομάτας
½ κρεμμύδια
1 καρότο
1 μπαστούνι σέλινου
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, το ψιλοκομμένο σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο τσίλι αν θέλουμε, μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να αρωματιστούν για λίγα λεπτά ακόμα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε στολίζουμε με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.