COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να ετοιμάσεις κιμά από τόφου


JTeam

29 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να ετοιμάσεις κιμά από τόφου
pexels
Αν ψάχνετε για ένα υποκατάστατο κρέατος για τις αγαπημένες σας συνταγές, το τόφου είναι μια νόστιμη επιλογή.

Υπάρχουν τρία εύκολα κόλπα για να μαγειρέψετε το τόφου και να γίνει σαν κρέας: Βγάλτε το από το ψυγείο πριν το ψήσετε, θρυμματίστε μόλις αποψυχθεί και προσθέστε άφθονα μπαχαρικα.

Εάν το μαγείρεμα των συνταγών με τόφου είναι καινούργιο για εσάς, μην τρομάζετε. Αυτό το προϊόν σόγιας είναι εξαιρετικά ευέλικτο και απορροφά τη γεύση σαν σφουγγάρι. Μπορείτε να το τηγανίσετε, να το ψήσετε, να το σοτάρετε ή να το μαγειρέψετε στον ατμό και να το αρωματίσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, δοκιμάζοντας διάφορα μπαχαρικά, βότανα και μαρινάδες.

Είναι επίσης φθηνότερο από το κρέας και πλούσιο σε πρωτεΐνη. Επιπλέον το τόφου είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγγανίου, σεληνίου, φωσφόρου, μαγνησίου, χαλκού, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β1.

Για να μαγειρέψετε τόφου σαν μοσχαρίσιος κιμάς θα χρειαστείτε τρία κύρια συστατικά: Ένα σφιχτό τόφου, λάδι και μπαχαρικά. Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο είτε με κατεψυγμένο είτε με ωμό τόφου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική , η κατάψυξη του τόφου αλλάζει την υφή του και το κάνει να μοιάζει περισσότερο με κρέας.

Η συνοχή του τόφου που είχε προηγουμένως καταψυχθεί είναι μαστιχωτή, σπογγώδης και μπεζ χρώματος. Έτσι, εάν θέλετε ο «κιμάς» τόφου να έχει όσο το δυνατόν πιο κοντινή γεύση κρέατος, καταψύξτε το πριν το μαγειρέψετε.

Jenny.Gr
pexels

Για να καταψύξετε το τόφου, τοποθετήστε το ολόκληρο στην κατάψυξη. Εάν το έχετε ανοίξει προηγουμένως, τότε καλό είναι να το στραγγίσετε πρώτα από όλο το νερό, να το τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Μπορείτε να διατηρήσετε το κλειστό τόφου στην κατάψυξη για έως και έξι μήνες και το ανοιγμένο έως και πέντε μήνες.

Μόλις είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε το τόφου, ξεπαγώστε το στο ψυγείο. Μόλις ξεπαγώσει, αφαιρέστε το από τη συσκευασία και πετάξτε το νερό που έχει μείνει. Αφαιρέστε τυχόν επιπλέον νερό πιέζοντας ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τον κιμά σας από το τόφου. Μπορείτε να θρυμματίσετε το αποψυγμένο τόφου σε ένα μπολ με τα χέρια σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε μικρά κομμάτια που να μοιάζουν με κιμά κρέατος σε μέγεθος.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε την απλή διαδρομή και απλώς να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι στο τόφου πριν το τηγανίσετε. Αν επιλέξετε να φτιάξετε αυτή την απλή εκδοχή, αλείψτε ένα τηγάνι με το λάδι και μαγειρέψτε το τόφου μέχρι να ροδίσει, περίπου πέντε λεπτά.

Εάν θέλετε να καρυκεύσετε το τόφου, τότε χρησιμοποιείστε ζωμό λαχανικών, κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά ως βάση στην οποία θα σοτάρετε το τόφου. Εκτός από αυτή τη βάση, το θρυμματισμένο τόφου καρυκεύεται και με σκόνη τσίλι, διατροφική μαγιά, σκόνη σκόρδου, κύμινο, ρίγανη και σάλτσα σόγιας και τηγανίζεται για τρία λεπτά.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS