Κρέμα παρμεζάνας: Η ακαταμάχητη σάλτσα που ταιριάζει τέλεια με μακαρόνια και κρέας
JTeam
30 Σεπτεμβρίου 2024
Η κρέμα παρμεζάνας είναι μια ακαταμάχητη σάλτσα με πρωταγωνιστή φυσικά την παρμεζάνα. Σούπερ νόστιμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές, από ορεκτικά μέχρι κυρίως πιάτα (ζυμαρικά, ριζότο, αλλά κρέας).
Αν θέλετε να δοκιμάσετε να την ετοιμάσετε στο σπίτι εδώ είναι η συνταγή.
150 γρ. γάλα
150 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Ζεσταίνουμε πρώτα το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα. Στο τέλος θα πρέπει να αποκτήσουμε μια συνοχή όπως αυτή της κρέμας anglaise. Τέλος προσθέτουμε με μια πρέζα αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Η εναλλακτική: Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήστε το γάλα με την ίδια ποσότητα ζωμού.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.