
Το ριζότο 4 τυριών είναι ένα αληθινό comfort food : Κρεμώδες, βελούδινο, νόστιμο, είναι το ιδανικό πιάτο για να σερβίρετε τις φθινοπωρινές μέρες, με αυτό το φιλόξενο άρωμα που τυλίγει το σπίτι. Αρκετά απλή στην προετοιμασία, είναι η ιδανική συνταγή για να την ετοιμάσετε για ένα δείπνο με φίλους... που είναι λάτρεις του τυριού.
Υλικά
350 γρ ρύζι για ριζότο
50 γρ γκοργκοντζόλα , παρμεζάνα, γραβιέρα και κασέρι
1 λευκό κρεμμύδι
30 γρ βούτυρο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και δεντρολίβανο για γεύση

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ριζότο με την κλασική μέθοδο. Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι σε λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι για να το φρυγανίσουμε και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό και ξεκινάμε το αργό μαγείρεμα, προσθέτοντας πάντα ζωμό όταν χρειάζεται. Εν τω μεταξύ τρίβουμε την παρμεζάνα και κόβουμε τα άλλα 3 τυριά σε κύβους.
Όταν το ρύζι έχει σχεδόν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέτουμε τα 3 τυριά σε κύβους και ανακατεύουμε καλά, αποκτώντας ένα κρεμώδες ριζότο. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και δεντρολίβανο.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου