Τα τσιπς κολοκύθας είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, το μόνο βήμα που θα σας πάρει λίγο χρόνο είναι να κόψετε την κολοκύθα σε μπαστουνάκια. Η κολοκύθα κόβεται σε φέτες πάχους όσο το δάχτυλο μας, χωρίς να αφαιρείται η φλούδα που περιέχει πολλά μεταλλικά άλατα και είναι πολύ καλή για την υγεία σας.
Υλικά
500 γραμμάρια κολοκύθα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
Δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη για γεύση
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την κολοκύθα και την στεγνώνουμε καλά. Ύστερα την κόβουμε το σε χοντρές φέτες περίπου 1,5 εκ. χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα και μετά την κόβουμε σε πολλά αλλά όχι πολύ μακριά μπαστουνάκια των 6 εκ. περίπου. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την τριμμένη φρυγανιά και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 18-20 λεπτά, ανάβουμε τη σχάρα για τα τελευταία 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα τσιπς κολοκύθας ζεστά και είναι πεντανόστιμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.