COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη και ζουμερή κρεμμυδόπιτα


JTeam

7 Νοεμβρίου 2024

Η πιο νόστιμη και ζουμερή κρεμμυδόπιτα
www.fattoincasadabenedetta.it
Μια καταπληκτική συνταγή για κρεμμυδόπιτα που θα τους ξετρελάνει όλους.

Η κρεμμυδόπιτα είναι μια πολύ απλή και νόστιμη αλμυρή πίτα , γεμισμένη μόνο με μαγειρεμένα κρεμμύδια. Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη αλλά η προετοιμασία δεν είναι πολύ γρήγορη γιατί πρέπει να μαγειρέψετε σιγά σιγά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν μαλακά και γλυκά.

Αυτό το πιάτο είναι πολύ πιο νόστιμο από όσο φαντάζεστε και είναι ιδανικό για όλους όσους αγαπούν το κρεμμύδι. Εξάλλου, το μαγείρεμα του κρεμμυδιού είναι τόσο μακρύ και «γλυκό» που στο τέλος θα είναι απόλυτα εύπεπτο. Τι θα λέγατε να ετοιμάσουμε μαζί αυτή την πεντανόστιμη κρεμμυδόπιτα ;

Υλικά
Για τη βάση

280 γρ αλεύρι
170 ml νερό
3 κ.σ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 κιλό κρεμμύδια
100 ml νερό
3 κ.σ αλεύρι
Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μετά ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Προσθέυομε το νερό, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά , μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το νερό να απορροφηθεί εντελώς. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Το αλεύρι χρησιμοποιείται για να μην βγάλουν νερό τα κρεμμύδια και να έχουμε μια στεγνή πίτα με τραγανή άκρη.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την πίτα. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε πρώτα με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και μετά με το χέρι. Πρέπει να αποκτήσουμε μια λεία και μη κολλώδη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, φτιάχνοντας ένα λίγο μεγαλύτερο μέρος που θα χρησιμοποιήσουμε για τη βάση. Ανοίγουμε τη μεγαλύτερη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κυκλικό ταψί και προσθέτουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τα ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ανοίγουμε και τη δεύτερη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια. Τυλίγουμε τις άκρες για να δημιουργήσουμε ένα κορδόνι και μετά κόβουμε ότι έχει περισέψει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και είμαστε έτοιμοι για μαγείρεμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Βγάζουμε την κρεμμυδόπιτα από τον φούρνο , την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.