Όλοι τρελαίνονται για chicken nuggets, αυτές τις μικρές, τραγανές κοτομπουκιές, που έγιναν γνωστές παγκοσμίως κυρίως λόγω των μεγάλων αλυσίδων φαστ φουντ που ξεφύτρωναν ασταμάτητα κατά τη δεκαετία του ‘90. Σήμερα λοιπόν θα ετοιμάσουμε σπιτικά chicken nuggets για να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές.
Υλικά
200 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φέτες λευκό ψωμί
60 γρ τυρί που απλώνεται
60 γρ γάλα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι, το γάλα και τα κομμάτια του ψωμιού και ανακατεύουμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και σχηματίζουμε μπαλάκια, τα ισιώνουμε ελαφρά και τα βουτάμε πρώτα στο χτυπημένο αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά, αφήνουμε να κολλήσει καλά από όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και όταν είναι ζεστό (για να καταλάβετε πότε είναι έτοιμο, ρίξτε μια πρέζα τριμμένη φρυγανιά στο τηγάνι, αν τσιγαριστεί αμέσως μπορείτε να αρχίσετε να τηγανίζετε) προσθέστε μερικές μπουκιές κοτόπουλο. Τις μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές, τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι πριν τις σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.