Η κολοκυθόσουπα είναι ένα νόστιμο πιάτο με κρεμώδη σύσταση, ιδανικό για να το απολαύσετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου και για να φέρετε στο τραπέζι την κολοκύθα που είναι ο πρωταγωνιστής του φθινοπώρου. Σήμερα σας προσφέρουμε το υπέροχο κλασικό πιάτο σε μια διαφορετική εκδοχή, που περιλαμβάνει την προσθήκη μήλου. Ενώ για την τραγανή πινελιά προφανώς δεν μπορούν να λείπουν οι ψημένοι σπόροι κολοκύθας και μερικές φέτες ωμό μήλο.
Υλικά
260 γρ. κόκκινα μήλα
425 γρ. σάρκα κολοκύθας
1 γρ. κουρκουμά
340 γρ. ζωμός λαχανικών
10 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κρατώντας τους σπόρους στην άκρη. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους μισού εκ. και την αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε το ίδιο με το μήλο και τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα ταψί με τον ζεστό ζωμό, ώστε να παραμείνουν βυθισμένα μέσα. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και η κολοκύθα (τουλάχιστον 15 λεπτά). Σε αυτό το σημείο, χτυπάμε τα πάντα με ένα μπλέντερ, προσθέτοντας επίσης τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, μια σταγόνα χυμό λεμονιού, μια πρέζα κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ, φρυγανίζουμε τους κολοκυθόσπορους στον φούρνο στους 160° C σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τους κατά διαστήματα. Σε αυτό το σημείο σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και διακοσμούμε την επιφάνεια με μια χούφτα φρυγανισμένους σπόρους κολοκύθας. Για να ολοκληρώσουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες μερικά κομμάτια μήλου με όλη τη φλούδα, χωρίζουμε τις φέτες στα δύο και βάζουμε τα κομμάτια σε σχήμα βεντάλιας στο κέντρο της σούπας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.