Οι βάφλες πατάτας με σάλτσα τυριών είναι ένα πρωτότυπο ορεκτικό - ιδανικό και για brunch - που αλλάζει μια τυπικά γλυκιά παρασκευή σε αλμυρή εκδοχή.
Υλικά
50 γρ. πατάτες ήδη βρασμένες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. λιωμένο βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε για να έχουμε έναν πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε την τοστιέρα, στην οποία έχουμε βάλει τις υποδοχές για να φτιάξουμε βάφλες. Αν έχουμε βαφλιέρα, ακόμα καλύτερα. Ύστερα ζεσταίνουμε το σκεύος και, όταν πάρει θερμοκρασία, βάζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα για κάθε βάφλα, και ψήνουμε κλείνοντας για 5-6 λεπτά. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να έχουμε 8-10 βάφλες. Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε πολύ μικρά κυβάκια και τρίβουμε την παρμεζάνα. Λιώνουμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και στη συνέχεια ανακατεύουμε στην ελάχιστη ταχύτητα με ένα μπλέντερ. Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με τη σάλτσα τυριών.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.