COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτα και κάσιους


JTeam

25 Νοεμβρίου 2024

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτα και κάσιους
www.opsd.it
Ο συνδυασμός της ντομάτας και των ξηρών καρπών, κάσιους, θα σας εκπλήξεις ευχάριστα.

Με μεγάλη χαρά σήμερα μοιραζίμαστε μαζί σας μια από τις αγαπημένες μας συνταγές: Κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτα και κάσιους. Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, εύκολη στην παρασκευή και, επιπλέον, φαίνεται ωραία. Η σάλτσα ντομάτας και κάσιους είναι απλά υπέροχη για να βουτήξετε μια φέτα ψωμί ή για να την απόλαυσετε μαζί με το ρύζι ή τα μακαρόνια. Ελπίζω να σας αρέσει όσο και σε εμάς.

Υλικά
600 γρ μπούτια κοτόπουλου
60 γρ. κάσιους
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου 8-9 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
2 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκάνισο
Μια πρέζα άμυλο καλαμποκιού για να αλευρώσει το κρεμμύδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες ντομάτες (περίπου 480 γρ.) ψιλοκομμένες
1 φρέσκο ​​πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου
400-500 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

Jenny.Gr
www.opsd.it

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου να μαριναριστούν για περίπου 15/20 λεπτά σε μισή κουταλιά της σούπας τζίντζερ, μισή κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου και αλάτι. Ετοιμάζουμε την σάλτσα κάσιους. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα κάσιους όσο πιο ψιλά γίνεται, προσθέτουμε περίπου 200 ml νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρά τις φέτες κρεμμυδιού με το άμυλο καλαμποκιού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε και τος αφήνουμε στην άκρη για το γαρνίρισμα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 σκελίδες και τις σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το υπόλοιπο τζίντζερ και το σκόρδο, το πράσινο τσίλι, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και τον γλυκάνισο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν τα υλικά στον πάτο του τηγανιού. Εάν συμβεί αυτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε 100 ml νερό και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε άλλα 100 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί το νερό και το κοτόπουλο να μην είναι πια ροζ. Προσθέστε την σάλτσα κάσιους και ανακατεύουμε απαλά. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα με αρκετά πηχτή σύσταση και ωραίο έντονο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τις τηγανισμένες φέτες κρεμμυδιού και μερικά κάσιους. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.