Το μυστικό βρίσκεται στο πανάρισμα, απλό αλλά νόστιμο, και στο μαγείρεμα στοair fryer που κάνει τις κοτολέτες χρυσαφένιες και τραγανές εξωτερικά και απαλές και αρωματικές εσωτερικά. Η προετοιμασία είναι πραγματικά απλή και γρήγορη. Ας τη δούμε μαζί βήμα προς βήμα.
Υλικά
600 γρ. κολοκύθα
2 αυγά
150 γρ . τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. τριμμένο τυρί
Αλεύρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε την κολοκύθα σε 4 φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου. Αφαιρούμε τη φλούδα από κάθε φέτα. Αλατίζουμε τις φέτες κολοκύθας και τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη. Στη συνέχεια τις πανάρουμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, αφού έχουμε προσθέσει το τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια βάζουμε μια λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά, γυρνώντας τις φέτες στη μέση του ψησίματος και προσθέτοντας ξανά λίγο λάδι. Και ιδού οι κοτολέτες κολοκύθας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε επίσης να μαγειρέψουμε τις φέτες κολοκύθας στον φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά (αλλά σε αυτήν την περίπτωση διπλασιάζουμε τη δόση, δεδομένου ότι έχουμε διαθέσιμο μεγάλο ταψί και πρέπει να ενεργοποιήσουμε μια συσκευή που καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ). Για να γίνουν ακόμα πιο τραγανές οι κοτολέτες, μπορούμε να κάνουμε διπλό πανάρισμα: Μόλις γίνει το πρώτο, τις βουτάμε ξανά στο χτυπημένο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Μπορούμε επίσης να εμπλουτίσουμε το πανάρισμα με μερικά μπαχαρικά και μυρωδικά, όπως κουρκουμά, πάπρικα, δεντρολίβανο, θυμάρι κ.α. Οι κοτολέτες κολοκύθας μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Στη συνέχεια, αρκεί να τις ζεστάνουμε, πριν τις απολαύσουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.