COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πεντανόστιμος σολομός με κρούστα από σουσάμι στο air fryer


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2024

Πεντανόστιμος σολομός με κρούστα από σουσάμι στο air fryer
www.fattoincasadabenedetta.it
Τραγανός εξωτερικά, μαλακός εσωτερικά και νόστιμος, ο σολομός με κρούστα από σουσάμι είναι ένα εύκολο και πρωτότυπο κυρίως πιάτο ψαριού. Το ετοιμάσαμε στο air fryer και σε λιγότερο από μισή ώρα είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Αν υπάρχει ένα ευέλικτο ψάρι που είναι κατάλληλο για πολλούς τύπους συνταγών, αυτό είναι ο σολομός. Νόστιμος και πλούσιος σε ωμέγα 3, μπορούμε να τον απολαύσουμε σε αυτή την πανεύκολη συνταγή. Ως πιάτο, είναι επίσης αρκετά κοινό σε ορισμένες έθνικ κουζίνες, όπου συνήθως αρωματίζεται με λίγη σάλτσα σόγιας ή σάλτσα teriyaki. Αν σας αρέσει η fusion κουζίνα, δοκιμάστε κι εμείς αυτούς τους συνδυασμούς με πιο δυνατές γεύσεις. Εν ολίγοις, αυτός ο σολομός με κρούστα από σουσάμι είναι πραγματικά εύκολος, γρήγορος και νόστιμος, ιδανικός για δείπνο αλλά και για κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα. Θα θέλατε να το δοκιμάσετε μαζί μας;

Υλικά
4 φέτες σολομού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σουσάμι

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αλείφουμε με το μίγμα τις φέτες σολομού και στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι. Τοποθετούμε τις δύο πρώτες φέτες στον του air fryer μαζί με χαρτί ψησίματος και μαγειρεύουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ο σολομός. Κάνουμε το ίδιο και για τις άλλες δυο φέτες. Σερβίρουμε τον σολομό διακοσμώντας με φέτες λεμονιού και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Με την ίδια διαδικασία μπορούμε επίσης να μαγειρέψουμε φιλέτα τόνου ή ξιφία και να δημιουργήσουμε παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα μας, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.