Ποιος λέει όχι σε ένα τέτοιο φαγητό; Κανείς. Αν υπάρχει ένα σπιτικό φαγητό που όλοι αγαπούν, αυτό είναι αναμφισβήτητα το μοσχαράκι. Και με αυτή τη συνταγή θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα το ετοιμάσουμε με μια σάλτσα από γάλα. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο.
Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσια σπάλα
400 γραμμάρια φρέσκο πλήρες γάλα
Βούτυρο
Ελαιόλαδο για γεύση
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού κύβο ζωμού
3 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
Πρώτα δένουμε το μοσχαράκι με κορδόνι κουζίνας για να διατηρηθεί το σχήμα του κατά το μαγείρεμα και μετά το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, δύο κουταλάκια του γλυκού κύβο ζωμού, αφήνουμε να αρωματιστεί, μετά προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και, όταν αρχίσει να βράζει ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 1μιση ώρα.
Στο μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Μόλις ψηθεί το μοσχαράκι το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους χυμούς του γάλακτος και ζεσταίνουμε για λίγο μέχρι να πήξουν το αν χρειάζεται. Κόβουμε το ψητό σε φέτες, το τακτοποιούμε με τα λαχανικά σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το μοσχαράκι είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.