Το ριζότο είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, που μπορεί να συνδυάσει άπειρες παραλλαγές, για όλα τα γούστα. Πρόκειται για ένα κρεμώδες πιάτο με πολύ απαλή υφή, που σας μεταφέρει αμέσως στην Ιταλία με τις υπέροχες γεύσεις της. Συνήθως, περιέχει κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και ζωμό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας πινελιά, όπως κάναμε εμείς σήμερα και το ετοιμάσαμε με φιστίκια Αιγίνης. Ακολουθείστε μαζί μας τη διαδικασία και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
300 γρ. ρύζι για ριζότο
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
150 γρ. τυρί μπουράτα
½ κρεμμύδι
Ζωμό λαχανικών
Τριμμένη παρμεζάνα
Βασιλικός
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης στο μπολ του μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο βασιλικό, μια σταγόνα νερό, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο πέστο με ελαφρώς κοκκώδη σύσταση Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέστε μια κουταλιά μεγάλη ζωμό λαχανικών και μια-δυο κουταλιές πέστο φιστικιού και μια χούφτα ψιλοκομμένα φιστίκια. Μαγειρεύουμε το ρύζι προσθέτοντας περισσότερο ζωμό λαχανικών καθώς απορροφάται και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύετε μαζί με το υπόλοιπο πέστο φιστικιού και μια γενναιόδωρη χούφτα τριμμένη παρμεζάνα. Μοιράζουμε το ριζότο σε ατομικά πιάτα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μπουράτα σε κύβους και λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.