COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη και εύκολη παντζαρόσουπα


JTeam

10 Ιανουαρίου 2025

Η πιο νόστιμη και εύκολη παντζαρόσουπα
Freepik
Εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, χάρη στο έντονο χρώμα της, αυτή η βελούδινη παντζαρόσουπα είναι επίσης μια έκρηξη γεύσεων.

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου και σιδήρου. Είναι μια πολύ ευέλικτη φυσική βαφή στην κουζίνα. Έτσι λοιπόν σήμερα φτιάχνουμε μια τέλεια βελούδινη παντζαρόσουπα για κάθε εποχή, η οποία κατακτά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Για να ολοκληρώσουμε το πιάτο, δεν μπορεί φυσικά να λείπει μια φρέσκια νότα όπως ξύσμα λεμονιού ή θυμάρι. Διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε αυτή τη θεαματική και εύκολη σούπα παντζαριού.

Υλικά
500 γραμμάρια προμαγειρεμένα παντζάρια
2 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο για γεύση
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Θυμάρι
Αλάτι
Για τα κρουτόν
2 φέτες ψωμί
Ελαιόλαδο για γεύση
Θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι και πιπέρι τσίλι

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Για τα κρουτόν ψωμιού. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους και τους μεταφέρουμε σε ένα καυτό τηγάνι αλειμμένο με λάδι, προσθέτουμε επίσης τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το τσίλι. Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Για να ετοιμάσουμε τη σούπα, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι και ψιλοκόβοντας το. Ύστερα πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους μαζί με το παντζάρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα παντζάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας καλά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό και μαγειρεύουμε με το καπάκι για περίπου 25-30 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, ανακατεύουμε τα πάντα με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια βελούδινη σούπα. Αρωματίζουμε με τριμμένο ξύσμα λεμονιού, φρέσκο ​​θυμάρι και σερβίρουμε μαζί με τα κρουτόν. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.