COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο με παντζάρια και φιστίκια Αιγίνης


JTeam

24 Ιανουαρίου 2025

Ριζότο με παντζάρια και φιστίκια Αιγίνης
www.chiaracanzian.com
Το παντζάρι είναι ένα κάπως περίπλοκο συστατικό: είτε το αγαπάς είτε το μισείς. Προσωπικά, μας αρέσει πολύ σε κάποιες παρασκευές, όπως σε αυτό το ριζότο με παντζάρια και φιστίκια Αιγίνης

Κάποιοι μπορούν να το φάνε μόνο ωμό σε σαλάτες, άλλοι μόνο σε μορφή σούπας. Ο λόγος γίνεται για το παντζάρι, το οποίο σήμερα δοκιμάσαμε να το κόψουμε σε λωρίδες ζουλιέν και να το προσθέσουμε στο ριζότο. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο πολύ όμορφο αλλά και νόστιμο και υγιεινό. Ας δούμε τώρα τη διαδικασία.

Υλικά
260 γρ. ρύζι για ριζότο
100 γρ. παντζάρι
200 γρ. γάλα αμυγδάλου
500 ml ζωμό λαχανικών
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.chiaracanzian.com

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ρύζι με μια σταγόνα λάδι. Όταν γίνει διάφανο, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, θα του δώσει μια πολύ γλυκιά κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, μια κουταλιά τη φορά, μέχρι να μισοψηθεί. Ανακατεύουμε συνέχεια.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε το παντζάρι και το πλένουμε καλά. Το κόβουμε σε λωρίδες ζουλιέν και το προσθέτουμε στο μισοψημένο ριζότο. Ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα συνεχίζοντας να προσθέτουμε τον ζωμό. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια σταγόνα ] ελαιόλαδο με σβηστή φωτιά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.