
Κι όμως τα περισσότερα λουκάνικα δεν έχουν οδηγίες στη συσκευασία για να ψηθούν στον φούρνο, γι αυρό θα μοιραστούμε μαζί σας το πόσο εύκολα γίνονται. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ταψί, λαδόκολλα και το λουκάνικο.
Πώς να μαγειρέψετε το λουκάνικο στον φούρνο
Το μαγείρεμα του λουκάνικου στον φούρνο είναι εύκολο: Απλά προθερμάνετε τον φούρνο σας, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε το. Αυτό είναι πραγματικά. Δεν χρειάζεται να λαδώσετε το λουκάνικο ή να κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία. Η καλύτερη θερμοκρασία για να ψήσετε το λουκάνικο στον φούρνο είναι 200℃. Σε αυτή τη θερμοκρασίαβγαίνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερά στο κέντρο.
Αν μαγειρεύετε άλλα φαγητά στον φούρνο και πρέπει να ψήσετε το λουκάνικο σε χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να το ψήσετε σε φούρνο που έχει ρυθμιστεί στους 177℃έως 219℃. Εφόσονεπιλέξετε μια θερμοκρασία εντός αυτού του εύρους, το λουκάνικοβγαίνει υπέροχο. Οι περισσότεροι φούρνοι χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία.

Για να βοηθήσετε τα λουκάνικ να ροδίσουν, αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα τους. Κα εάν θέλετε να ροδίσουν από κάθε πλευρά, αναποδογυρίστε τα μια φορά κατά το μαγείρεμα.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί το λουκάνικο στον φούρνο; Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με το είδος του λουκάνικου που μαγειρεύετε. Πάντα να μετράτε τη θερμοκρασία του λουκάνικου πριν το σερβίρετε. Τα περισσότερα φρέσκα λουκάνικα πρέπει να έχουν φτάσει τους 74℃. Ελέγξτε τη συσκευασία για την απαιτούμενη ασφαλή θερμοκρασία μαγειρέματος.
Προτείνουμε να μαγειρέψετε τα λουκάνικα για 30 λεπτά. Αυτό τους επιτρέπει να ψηθού πλήρως με ασφάλεια και να ροδίσουν ελαφρά το εξωτερικό του δημιουργώντας μια τραγανότητα. Το φρέσκο λουκάνικο χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά για να ψηθεί σε 200℃.
Τέλος αποφύγετε το αλεσμένο λουκάνικο: Αυτό το είδος λουκάνικου μοιάζει με μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά γαλοπούλας. Είναι εξαιρετικό για προσθήκη σε σάλτσες ή για μπιφτέκια. Δεν μπορεί, όμως, να ψηθεί μόνο του στον φούρνο, γιατί θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο κομμάτι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.