COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια της Τσικνοπέμπτης


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2025

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια της Τσικνοπέμπτης
Freepik
Φέτος, για «σπιτική» Τσικνοπέμπτη προτείνουμε αυτά τα ζουμερά και πολύ νόστιμα μπιφτέκια.

Αν θέλετε να τσικνίσετε στο σπίτι, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτά τα πεντανίστιμα μπιφτέκια. Η συνταγή απαιτεί λίγα ακόμα υλικά, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι η γεύση θα σας εκπλήξει. Ας δούμε πώς θα τα φτιάξετε.

Υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ. χοιρινός κιμάς
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι (μικρό ψιλοκομμένο)
3 κουταλιές της σούπας ντομάτες καθαρισμένες
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, μαϊντανό, την καθαρισμένη ντομάτα και τέλος το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε τα μπιφτέκια. Σε αυτό το σημείο τα μπιφτέκια είναι έτοιμα για μαγείρεμα ή αποθήκευση.

Το ιδανικό θα ήταν να φάτε medium rare, αλλά προφανώς όλα είναι θέμα προτίμησης. Το μαγείρεμα γίνεται συνήθως στη σχάρα, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να σχηματιστεί η τυπική κρούστα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού τα γυρίσετε να συνεχίσετε το μαγείρεμα με το καπάκι για να παραμείνουν τρυφερά και ζουμερά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να τα ψήσετε σε πολύ ζεστό στατικό φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε για περίπου 15/20 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν.

Συμβουλές
Μπορείτε να φυλάξετε τα μπιφτέκια στο ψυγείο, καλυμμένα με μεμβράνη για το πολύ μία ημέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παγώσετε, χωρίζοντάς τα με χαρτί ψησίματος, ώστε να ξεπαγώσετε την ποσότητα που χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.