
Εάν την Τσικνοπέμπτη δεν μπορείτε να οργανώσετε ένα μπάρμπεκιου με φίλους, είτε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είτε λόγω της κακοκαιρίας γενικότερα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τα αγαπημένα σας σουβλάκια. Έχετε σκεφτεί να τα μαγειρέψετε στον φούρνο;
Πώς θα μαγειρέψετε σουβλάκια στον φούρνο
Συμβουλές για το μαγείρεμα του κρέατος στον φούρνο
Η συνταγή για σουβλάκια στον φούρνο είναι γρήγορη, εύκολη και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Αυτό συμβαίνει γιατί για να τα ετοιμάσετε μπορείτε να επιλέξετε το είδος κρέατος που σας αρέσει περισσότερο ή να εναλλάξετε διαφορετικά είδη για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά νόστιμο πιάτο. Εάν επιλέξετε τη δεύτερη εναλλακτική, να θυμάστε ότι ένα κομμάτι κρέας μπορεί να είναι πιο άπαχο από άλλα και επομένως να απαιτεί διαφορετικούς χρόνους ψησίματος.
Να τι πρέπει να κάνετε λοιπόν: Άπαχα κρέατα όπως μοσχαρίσιο, στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλα πρέπει να τοποθετούνται στα ξύλινα καλαμάκια στο κεντρικό μέρος , έτσι τα πιο λιπαρά κρέατα όπως το χοιρινό, το μοσχάρι και το αρνί τοποθετούνται στις άκρες ώστε να διατηρήσουν την υγρασία τους και να έχετε ένα πιο τρυφερό και χυμώδες αποτέλεσμα.
Η μαρινάδα
Για να ετοιμάσετε τα σουβλάκια είναι απαραίτητο να κόψετε τα ομοιόμορφα, οπότε κάθε κομμάτι πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος για να αποφύγετε μερικά να είναι πιο ψημένα από άλλα. Μόλις κοπεί το κρέας, μπορείτε να ετοιμάσετε μια γρήγορη μαρινάδα, η οποία θα χρησιμεύσει για να κάνει το κρέας πιο τρυφερό μόλις ψηθεί.
Για τη σάλτσα, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, λευκό κρασί ή μαύρη μπύρα, τα αρωματικά βότανα που σας αρέσουν, όπως ένα κλαδάκι δεντρολίβανο ή ένα φύλλο δάφνης και τέλος αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά σε αυτό το μείγμα, σκεπάζοντας τα πάντα με μεμβράνη.

Ετοιμάζοντας τα σουβλάκια
Για να μην σκληρύνει το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θυμηθείτε να το βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο είστε έτοιμοι να βάλετε τα σουβλάκια στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάσσοντας το κρέας με τις φέτες λαχανικών. Θυμηθείτε να βρέξετε τα ξύλινα καλαμάκια βυθίζοντάς τα σε νερό πριν ετοιμάσετε τα σουβλάκια, για να μην καούν και να χαλάσει η γεύση του κρέατος. Εάν χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο ατσάλι τότε δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω.
Στρώνουμε λοιπόν ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε επάνω τα σουβλάκια. Για να ψήσετε τα σουβλάκια χρειάζεστε πολύ ζεστό φούρνο, οπότε ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά .
Κατά διαστήματα μπορείτε να αλείφετε το κρέας με την υπόλοιπη μαρινάδα, για να του δώσετε περισσότερη γεύση και να μην στεγνώσει πολύ. Για καλύτερο μαγείρεμα πρέπει να γυρίσετε μεριά τα σουβλάκια. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι ψημένο στην τελειότητα, ειδικά αν είναι χοιρινό. Σε αυτή την περίπτωση, για να είστε σίγουροι, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι και να ελέγξετε την κατάσταση μαγειρέματος μέσα. Αν θέλετε να κάνετε το πιάτο σας ακόμα πιο νόστιμο, μόλις ψηθεί το κρέας, μπορείτε να τοποθετήσετε φέτες τυρί από πάνω για να το βοηθήσετε να λιώσει.
Το αποτέλεσμα σίγουρα θα εκπλήξει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας. Θυμηθείτε όμως να σερβίρετε τα σουβλάκια όσο είναι ζεστά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.