
Αν ψάχνετε κι εσείς ένα νόστιμο, απλό, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο και ασυνήθιστο πιάτο, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη μακαρονάδα με γκοργκοντζόλα και αχλάδια.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
200 γρ. γκοργκοντζόλα
1 και 1/2 αχλάδια
30 γρ. βούτυρο
80 γρ. γάλα
Τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά. Ετοιμάζουμε τα αχλάδια: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα αχλάδια κομμένα σε κύβους. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατίζουμε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Μόλις αρωματιστούν τα αχλάδια τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Φτιάχνουμε την κρέμα: Ρίχνουμε τη γκοργκοντζόλα σε κύβους στο ίδιο τηγάνι που ψήθηκε το αχλάδι και τη λιώνουμε με το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Όταν τα ζυμαρικά έχουν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε με μια λαβίδα και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη γκοργκοντζόλα. (Τα ζυμαρικά πρέπει να παραμένουν πολύ υγρά). Και τέλος προσθέτουμε τα αχλάδια κομμένα σε κύβους και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.