COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αχλάδια στον φούρνο με γκοργκοντζόλα, κουκουνάρι και μέλι


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2025

Αχλάδια στον φούρνο με γκοργκοντζόλα, κουκουνάρι και μέλι
www.lacucinaitaliana.it, Davide Maestri
Ο συνδυασμός της γκοργκοντζόλα με το μέλι μεταμορφώνει το αχλάδι σε ένα ελκυστικό ορεκτικό.

Αχλάδια στον φούρνο με γκοργκοντζόλα, κουκουνάρι και μέλι: Είναι το ορεκτικό που δημιουργήσαμε για να απολαύσουμε το διάσημο μπλε τυρί , χρησιμοποιώντας το τόσο σε γλυκιά όσο και σε πικάντικη εκδοχή. Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη και το αποτέλεσμα θα είναι λαχταριστό.

Υλικά
100 γρ. γκοργκοντζόλα
30 γρ. κουκουνάρι
2 αχλάδια
Μέλι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Davide Maestri

Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε απαλά το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι για 3-4 λεπτά. Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τον πυρήνα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 200°C για 6-7 λεπτά, με την πλευρά της σάρκας προς τα πάνω. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γκοργκοντζόλα στις κοιλότητες και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Βγάζουμε τα αχλάδια από τον φούρνο και γαρνίρουμε με θρυμματισμένη πικάντικη γκοργκοντζόλα, φρυγανισμένο κουκουνάρι, μέλι και φύλλα φρέσκου θυμαριού. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.