
Αχλάδια στον φούρνο με γκοργκοντζόλα, κουκουνάρι και μέλι: Είναι το ορεκτικό που δημιουργήσαμε για να απολαύσουμε το διάσημο μπλε τυρί , χρησιμοποιώντας το τόσο σε γλυκιά όσο και σε πικάντικη εκδοχή. Η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη και το αποτέλεσμα θα είναι λαχταριστό.
Υλικά
100 γρ. γκοργκοντζόλα
30 γρ. κουκουνάρι
2 αχλάδια
Μέλι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε απαλά το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι για 3-4 λεπτά. Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τον πυρήνα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 200°C για 6-7 λεπτά, με την πλευρά της σάρκας προς τα πάνω. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γκοργκοντζόλα στις κοιλότητες και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Βγάζουμε τα αχλάδια από τον φούρνο και γαρνίρουμε με θρυμματισμένη πικάντικη γκοργκοντζόλα, φρυγανισμένο κουκουνάρι, μέλι και φύλλα φρέσκου θυμαριού. Καλή απόλαυση.
Διαβάζονται Τώρα
- Ζώδια σήμερα (10/7): Κρυφές ανάγκες, εσωτερικές συγκρούσεις ή απωθημένα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια - Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο
- 10 σημάδια ότι το άτομο που συζητάς έχει χαμηλό IQ - Μόνο οι ευφυείς θα το καταλάβουν
- 4 ζώδια δοκιμάζονται ψυχικά τον Ιούλιο - Αυτή τη φορά, η “μάχη” είναι εσωτερική
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.