
Σήμερα φτιάχνουμε αυτή την ομελέτα για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό δείπνο. Ο συνδυασμός του τόνου με τα κολοκυθάκια είναι πολύ γευστικός και γίνεται ακόμα πιο κρεμώδης με την προσθήκη γιαουρτιού. Επίσης το ψήσιμο στον φούρνο κάνει την ομελέτα χρυσαφένια εξωτερικά και απαλή εσωτερικά, ιδανική για να την απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας. Για να διαφοροποιήσετε τη συνταγή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα, αλλά θα πρέπει να το δουλέψετε με λίγο γάλα ή φυτικό ρόφημα για να γίνει πιο ρευστό και κρεμώδες. Αν θέλετε περισσότερη γεύση, προσθέστε λίγο γαύρο σε λάδι ή αντικαταστήστε την παρμεζάνα με θρυμματισμένη φέτα ... το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει ευχάριστα. Μπορείτε επίσης να την εμπλουτίσετε με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, ανάμεικτα ή απλά. Συνιστούμε να προσθέσετε πάπρικα ή πιπεριά τσίλι για μια πικάντικη πινελιά ή κουρκουμά για μια πιο βαθιά, πικάντικη νότα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. τόνου σε λάδι
50 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα, το οποίο ρίχνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο λαδόκολλα. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στο ταψί μαζί με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας νερό και μία λάδι, γυρίζοντας τα κατά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί. Τέλος βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά: τα πρώτα 20 στο κάτω μέρος και τα υπόλοιπα στο κεντρικό ράφι, μέχρι να αποκτήσει η ομελέτα μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαύρο πιπέρι. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.