
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ήδη ακαταμάχητα, αλλά συνοδευόμενα από μια μαγιονέζα λάιμ που χαρίζει φρεσκάδα και οξύτητα θα είναι ακόμα περισσότερο λαχταριστά. Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ρυζάλευρο για να μαγειρέψετε τα καλαμάρια : Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο γίνονται ακόμα πιο τραγανά, αλλά ικανοποιούμε και τις ανάγκες όσων πρέπει να περιορίσουν τη γλουτένη. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
Για τη μαγιονέζα
250 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. χυμό λάιμ
2 κρόκοι αυγών
1 κουτάλι μηλόξυδο
Αλάτι
Για τα καλαμαράκια
500 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια
Ρυζάλευρο
Αλάτι
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Για τη μαγιονέζα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε τη μαγιονέζα. Για τα καλαμαράκια: Ξεπλένουμε τα καλαμάρια κάτω από νερό και τα κόβουμε σε λωρίδες. Ύστερα τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Πανάρουμε τα καλαμαράκια με το ρυζάλευρο και τα τηγανίζουμε βυθίζοντάς τα σε λάδι στους 180°C για περίπου 1 λεπτό, μαγειρεύοντας λίγα τη φορά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε με τη μαγιονέζα, τελειώνοντας με λίγο ξύσμα λάιμ. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.