COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Υπέροχη μακαρονάδα με αχιβάδες και κρέμα πατάτας


JTeam

10 Μαρτίου 2025

Υπέροχη μακαρονάδα με αχιβάδες και κρέμα πατάτας
www.soniaperonaci.it
Η μακαρονάδα με αχιβάδες και κρέμα πατάτας είναι ένας αληθινός συνδυασμός ξηράς και θάλασσας, που την κάνει πραγματικά νόστιμη και ιδανική.

Θα σας αφήσουμε να φανταστείτε το αποτέλεσμα: Ένα συνδυασμός γεύσεων μεταξύ θάλασσας και βουνού, που πραγματικά αξίζει την προσοχή σας. Η αλμυρή γεύση των οστρακοειδών παντρεύεται τέλεια με την αλμυρή γεύση του μπέικον, της κρέμας πατάτας και του πέστο: Μια ένωση γεύσεων που σας έχει ήδη ιντριγκάρει, το ξέρουμε. Τι λέτε, θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή; Ελάτε να την ανακαλύψετε μαζί μας.

Υλικά
Για την κρέμα πατάτας
400 γρ. πατάτες
350 γρ. ζωμός λαχανικών
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
320 γρ. ζυμαρικά κατά προτίμηση λιγκουίνι
1,5 κιλό αχιβάδες
40 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. έτοιμη σάλτσα pesto alla Genovese
150 γρ. μπέικον στραγγισμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια μαϊντανό

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Για την κρέμα πατάτας: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για περίπου δέκα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στον κάδο ενός μπλέντερ προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις πατάτες και χτυπάμε τα πάντα με το μπλέντερ για να αποκτήσουμε μια λεία και απαλή κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε μια σταγόνα ζωμό.

Για τα ζυμαρικά: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα σκόρδου σε ένα τηγάνι. Μόλις βγάλει το άρωμά του, προσθέτουμε τις αχιβάδες στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και το λευκό κρασί και στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι για να ανοίξουν. Μόλις ανοίξουν, σβήνουμε τη φωτιά. Στραγγίζουμε τις αχιβάδες, κρατώντας το μαγειρικό υγρό στην άκρη. Αφαιρούμε τα κελύφη από τις αχιβάδες , αλλά αφήνουμε μερικά ανέπαφα για το τελικό γαρνίρισμα του πιάτου. Τοποθετούμε τις αχιβάδες με το κέλυφος σε ένα μπολ, σκεπάζοντάς τις με μεμβράνη για να διατηρηθούν υγρά και ζουμερές.

Βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά, προσθέτουμε αλάτι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μισμαγειρευτούν, ύστερα τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και συνεχίζουμε με το νερό από τα μύδια, μετακινώντας τα συχνά με ένα πιρούνι για να απελευθερωθεί το άμυλο. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε μερικές κουταλιές επιπλέον νερό. Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το μπέικον σε ξεχωριστό τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και το μπέικον, ανακατεύουμε όλα μαζί να σχηματιστεί μια κρέμα και μετά προσθέτουμε τις αχιβάδες χωρίς το κέλυφος.

Τοποθετούμε λίγη κρέμα πατάτας στον πάτο του πιάτου σερβιρίσματος, δημιουργούμε μια φωλιά με τα ζυμαρικά στο κέντρο, βάζουμε από πάνω μερικές αχιβάδες με το κέλυφος και ένα φύλλο μαϊντανού για διακόσμηση και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.