COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπιτικά πατατάκια: Το τραγανό, αλμυρό σνακ για τις βραδινές λιγούρες


JTeam

14 Μαρτίου 2025

Σπιτικά πατατάκια: Το τραγανό, αλμυρό σνακ για τις βραδινές λιγούρες
unsplash
Υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον κόσμο που δεν λατρεύει τα πατατάκια; Σίγουρα δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ κάποιον μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και τα σημερινά σπιτικά και τραγανά πατατάκια είναι αυτό που χρειάζεστε.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα σπιτικά πατατάκια είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετικούς τύπους πατάτας , αλλά θα καταλήξουν ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία. Εάν το λάδι ζεσταθεί πολύ, τα πατατάκια θα καούν και εάν είναι πολύ δροσερό, δεν θα γίνουν τραγανά. Το τρίτο πράγμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Ένα ειδικό εργαλείο θα το κάνει αυτό πιο εύκολο, αλλά και ένα καλό κοφτερό μαχαίρι λειτουργεί επίσης καλά.

Αν όλα αυτά ακούγονται περίπλοκα, στην πραγματικότητα δεν είναι. Κάθε λάτρης της πατάτας θα πρέπει να βιώσει αυτή την απόλαυση. Από όλες τις συνταγές με πατάτες εκεί έξω, αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας. Είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι είδους λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα; Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο λάδι με υψηλό σημείο καπνού, όπως φυτικό λάδι ή λάδι canola. Τέλος μπορείτε να διατηρήσετε τα πατατάκια σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου και θα παραμείνουν τραγανά έως και για πέντε ημέρες.

Jenny.Gr
unsplash

Υλικα
2 κουτ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. πάπρικα
4 πατάτες καθαρισμένες
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι όλη τη νύχτα.

Όταν περάσει ο χρόνος είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τις πατάτες: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να καταγράψει 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τα πατατάκια μέχρι να ροδίσουν, 3 ½ έως 4 λεπτά. Καθώς τηγανίζονται τα ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα. Ύστερα βγάζουμε τα πατατάκια από το λάδι και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε γρήγορα με το μείγμα μπαχαρικών. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.