COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αφράτες και λαχταριστές κροκέτες μπακαλιάρου για να τιμήσουμε το έθιμο της 25ης Μαρτίου


JTeam

25 Μαρτίου 2025

Αφράτες και λαχταριστές κροκέτες μπακαλιάρου για να τιμήσουμε το έθιμο της 25ης Μαρτίου
Freepik
Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του την 25η Μαρτίου

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που με βάση την παράδοση, το σπίτι γεμίζει από τη μυρωδιά τηγανητού ψαριού και του σκόρδου. Και μπορεί να μην ακούγεται ιδανικό, όμως τελικά είναι, αφού την 25η Μαρτίου το παστό ψάρι και η σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους. Και η αλήθεια είναι πως ο μπακαλιάρος είναι ένα αρκετά νόστιμος όπως και να τον ετοιμάσεις. Έτσι λοιπόν λόγω της ημέρας θα φτιάξουμε τις πιο νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου που είναι ιδανικές για όλη την οικογένεια. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Για να συντομεύσουμε περαιτέρω τον χρόνο χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένο μπακαλιάρο, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός. Αν όμως βρείτε φρέσκο ​​στο ιχθυοπωλείο, ακόμα καλύτερα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά
700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
130 γρ.ωτριμμένη φρυγανιά
30 γρ. σουσάμι
60 γρ. αλεύρι
30 γρ. τριμμένο τυρί
3 αυγά
1 τούφα μαϊντανός
20 ml ελαιόλαδο
1 λίτρο φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κύβους. Ετοιμάζουμε 3 πιάτα για το πανάρισμα: Ένα με το αλεύρι, ένα με τα 3 χτυπημένα αυγά και μια πρέζα αλάτι, ένα με το μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, το τριμμένο τυρί, σουσάμι, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περνάμε τις μπουκιές στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα. Ύστερα τις περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και από την τριμμένη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μια φορά ώστε να έχουμε δύο στρώσεις παναρίσματος, για να γίνουν πιο τραγανές. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις κροκέτες μπόλικο βραστό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τέλος τις σερβίρουμε μαζί με τη σκορδαλιά. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.