
Σήμερα θέλουμε να κρατήσουμε μαζί δύο φαινομενικά αντίθετα ζητήματα: Τη μοναδική γεύση της καρμπονάρας και την ελαφρότητα ενός υγιεινού πιάτου. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της light καρμπονάρας. Τελικά, ποιος δεν έχει ονειρευτεί μια καρμπονάρα κατάλληλη και για όσους κάνουν δίαιτα; Αυτή η εκδοχή της καρμπονάρας διαθέτει την παρουσία υδατανθράκων ολικής αλέσεως . Μια επιλογή που την κάνει αμέσως πιο υγιεινή. Η χρήση ζυμαρικών ολικής αλέσεως ισοδυναμεί με τη διασφάλιση ενός ελεγχόμενου γλυκαιμικού δείκτη , μιας αίσθησης κορεσμού που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μια εντερική περισταλτικότητα που διεγείρεται από τον πλούτο των φυτικών ινών.

Ας περάσουμε στις άλλες υγιεινές αντικαταστάσεις: Το χοιρινό μάγουλο ή το μπέικον αντικαθίστανται από μπρεάζολα, ένα παραδοσιακό σαλάμι που συνήθως φτιάχνεται από άπαχο κρέας, σε αντίθεση με άλλα αλλαντικά και για αυτό έχει πολύ χαμηλά λιπαρά. Επίσης αντί να σοτάρετε τη μπρεάζολα σε λάδι, είναι προτιμότερο να τη σοτάρετε χωρίς λίπος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Επίσης πείτε αντίο στο πεκορίνο και στη θέση του βάλτε την παρμεζάνα, ένα τυρί με λιγότερες θερμίδες και λιγότερο νάτριο, ιδανικό για τη μείωση της κατακράτησης νερού. Και τέλος αντί για ολόκληρο το αυγό, χρησιμοποιείστε μόνο το ασπράδι.
Θερμίδες: Κλασικής καρμπονάρας vs light καρμπονάρας
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια συνταγή με λιγότερες θερμίδες. Οι αριθμοί μιλάνε: Η κλασική καρμπονάρα έχει 429,7 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και 14,4 γραμμάρια πρωτεϊνών, ενώ η light καρμπονάρα έχει 67 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και 15 γραμμάρια πρωτεϊνών. Η επιλογή είναι δική σας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.