Δεν θέλεις να σουβλίσεις; Φτιάξε το πιο νόστιμο αρνάκι στον φούρνο με πατάτες
JTeam
20 Απριλίου 2025

Εάν προτιμάτε το αρνί του Πάσχα στον φούρνο, ή είστε αρχάριοι στη μαγειρική, σας προτείνουμε μια συνταγή με απλά υλικά και λίγα βήματα, ώστε να δημιουργήσετε έναν νόστιμο… πρωταγωνιστή για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά
3 κιλά αρνί κομμένο για φούρνο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά πατάτες
4 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
200 ml λευκό κρασί
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αρνί στο ταψί. Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και αλείφουμε όλο το αρνί γύρω-γύρω, πάνω-κάτω και μέσα-έξω. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες στο ταψί και προσθέτουμε το κρασί, το λεμόνι, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες. Ανά μισή ώρα γυρνάμε το αρνί πλευρά, ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες. Θα κάνουμε τουλάχιστον 5 γυρίσματα. Όταν η πέτσα είναι τραγανή και το κρέας έχει σκούρο καφέ χρώμα είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.