
Τα μπιφτέκια μπρόκολου είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο, τέλειο ακόμα και για εκείνους που δεν αγαπούν αυτό το πολύτιμο λαχανικό. Στην πραγματικότητα , το μπρόκολο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ικανά να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, όντας πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην τακτική δραστηριότητα του εντέρου βοηθώντας το ναλειτουργεί σωστά και παρατείνοντας το αίσθημα του κορεσμού. Εν ολίγοις, το μπρόκολο είναι σύμμαχος της υγείας μας και μόλις δοκιμάσετε το μπιφτέκι μπρόκολου, θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Ετοιμάστε αυτή τη γρήγορη συνταγή τώρα για ένα αποτέλεσμα που θα κερδίσει τους πάντες.
Υλικά
1 κιλό μπρόκολο
200 γρ. μοτσαρέλα ή το τυρί που προτιμάτε
1 αυγό
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά + περισσότερα για το πανάρισμα
Αλάτι, πιπέρι
Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Στεγνώνουμε τη μοτσαρέλα με ένα απορροφητικό χαρτί, την κόβουμε σε φέτες και την αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μπουκίτσες, αφαιρώντας τα πιο σκληρά κοτσάνια. Στη συνέχεια το μαγειρεύουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει για περίπου 10 λεπτά. Πρέπει να είναι μαλακό το μπρόκολο όταν το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ύστερα βάζουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη φρυγανιά). Δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια τέλεια λεία και ομοιογενή κρέμα. Την τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Θα πρέπει το μίγμα να είναι σταθερό και εύπλαστο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ακόμα φρυγανιά.
Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με τα χέρια μας και το ισιώνουμε. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια μοτσαρέλα στο κέντρο (ή μια ολόκληρη φέτα που δεν είναι πολύ χοντρή) και κλείνουμε το μπιφτέκι, δίνοντάς του κανονικό σχήμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα ζύμη για να σφραγιστεί τέλεια. Πανάρουμε τα μπιφτέκια με την τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε άφθονο καυτό λάδι για περίπου 3 - 4 λεπτά ανά κάθε πλευρά. Πρέπει να είναι ωραία και τραγανά και χρυσαφί. Μόλις είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Καλή απόλαυση.
Συμβουλές
- Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα μπιφτέκια στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά. Απλώς τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια. Θα είναι πεντανόστιμα.
- Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τα μαγειρέψετε στο air fryer: Απλώς ρυθμίστε το στους 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά και λαδώστε ελαφρά το καλάθι, αφαιρώντας το περιττό λάδι. Μαγειρέψτε, ελέγχοντας το μαγείρεμα και γυρνώντας τα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αντικαταστήστε τη μοτσαρέλα με το αγαπημένο σας τυρί ή μπορείτε να την παραλείψετε.
- Καλό είναι να τα καταναλώνετε αμέσως. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε 1 μέρα πριν και να τα φυλάξετε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.